Přichází změna: Z G Suite se stane Google Workspace

workspace

Po čtyřech letech přichází další změna. Původní Google Apps, které byly v roce 2016 přejmenovány na G Suite, čeká další vylepšení. Přerodem projdou jak názvy balíčků pro firmy, tak i loga jednotlivých aplikací. Nemusíte se ale bát – o váš oblíbený Gmail, Kalendář, Disk, Dokumenty ani další aplikace nepřijdete. Budou pro vás fungovat stejně jako do teď, možná dokonce o něco líp, protože jim Google přidává nové funkce navíc. 

Větší propojenost, vyšší míra flexibility a jednoduchost. To jsou přívlastky, kterými byl nový Workspace označen. Google jde naproti efektivní práci a snadné komunikaci v týmech, které se v roce 2020 staly klíčovými. Společnost se také snaží více naslouchat konkrétním požadavkům jednotlivých firem, aby byly uspokojeny jejich individuální potřeby a jednotlivé aplikace mohly podniky využívat ve vlastní doméně. Nové prostředí, které na business uživatele čeká, proto působí ucelenějším a jednotným dojmem, a to nejen díky vylepšeným funkcím, ale také celkovému redesignu a novým ikonám aplikací. 

Dvě kategorie Google Workspace: Business a Enterprise

Nové balíčky Google aplikací budou dostupné od ledna 2021. Menší a střední společnosti, které nemají více než 300 zaměstnanců, si budou moci vybírat z balíčků Business Starter, Business Standard a Business Plus. Pokročilejší funkce, ovládání i zabezpečení pak přináší druhá kategorie, která je určená větším firmám a ve které najdete balíčky Enterprise Essentials, Enterprise Standard a Enterprise Plus. Novinka se prozatím týká pouze firem, neziskové organizace a vzdělávací instituce čeká přechod na Workspace v následujících měsících. Stejně tak by měla být v budoucnu pozměněna i nabídka pro běžného uživatele. 

Jak migrovat z G Suite

Pokud už Google aplikace aktivně používáte, nemusíte propadat panice, o svůj G Suite nepřijdete. Google v následujících měsících představí detaily, které s migrací na Workspace souvisí, a my vás o nich budeme co nejdříve informovat. V zásadě vás ale při přechodu čekají vylepšené funkce, za které nezaplatíte víc. Prohlédněte si pár příkladů:

  • G Suite Basic bude v podstatě nahrazen balíčkem Business Starter. U toho budete moci navíc využívat třeba funkci rozmazání pozadí během videokonference na Meet.  

  • G Suite Business se transformuje na Business Standard. Oceníte například novinku v podobě možnosti moderování nebo ankety během videohovoru na Meet. Jestliže se z tohoto balíčku rozhodnete přejít na vyšší verzi Enterprise Standard, cena se zvýší o necelou polovinu, nicméně získáte rozšířené nástroje pro kontrolu a správu dat. 

  • G Suite Enterprise zase odpovídá balíčku Enterprise Plus

S Workspace vám pomůžeme

Ať už aplikace od Googlu aktivně používáte, nebo byste se rádi přidali k 2,6 miliardám uživatelů, kteří každý měsíc v G Suite pracují, rádi vám pomůžeme. Přechod na cloudové řešení je budoucnost, která nejspíše čeká všechny firmy, a je proto zbytečné začátek chytrého sdílení oddalovat. Přečtěte si o Googlu aplikacích víc například v našem článku, který vám vysvětlí, co přesně od G Suite, nově od Google Workspace, doopravdy čekat. 

Google Workspace s výhodami od FlowUp

Chci vědět víc
workspaceuvodka Detaily projektu

Jsme na stejné vlně?

Kontaktujte nás

hello@flowup.cz

Kontaktujte nás prostřednictvím tohoto formuláře a my vám odpovíme e‑mailem, co nejdříve to půjde. Pokud nám ve zprávě zanecháte také své číslo, zavoláme vám. Těšíme se na vaše zprávy!

Sídlíme v Brně

Kopečná 980/43

Brno

602 00

Česká republika

map